1000-jarige lindeboom op een oorspronkelijke krachtplaats & Leycentrum (15km)

krachtplaats

Krachtplaats bedevaartoord Duitsland.

In Heede in Duitsland (15 km vanaf de Elohim Krachtplaats): staat een 1000 jarige lindeboom op een ley-centrum en oude krachtplaats. Ook is in Heede een druk bezocht bedevaartsoord-krachtplaats, waar Maria herhaaldelijk is verschenen aan 4 meisjes. Haar energie is er nog steeds sterk voelbaar.

Er is één zomerlinde (Tilia platyphyllos) te vinden in het park in Heede (district Emsland).
Deze boom wordt “Heeder Linde” genoemd. De linde van Heede is de dikste linde van Duitsland en Europa.

 

Krachtplaats bedevaartoord Duitsland

Dit is één van die eeuwenoude dorpslinden, zo kenmerkend voor Duitsland en enkele andere Midden-Europese landen, met name Tsjechië en Oostenrijk. Het planten van linden in dorpen is een traditie die door het Christendom vanaf de vroege Middeleeuwen werd toegepast, vaak bij de kerk. In dit geval stond de linde op de binnenplaats van een burcht, de Schärpenburg. Deze zou in een vroege versie al in de late 13e eeuw hebben bestaan, maar in 1467 in een tweede, modernere variant zijn gebouwd.

De meer dan 1000 jarige stam verbreedt zich vanaf de wortelaanzet naar boven, zodat de omtrek op 1,3 m hoogte ruim 17 m bedraagt. Op ongeveer twee meter hoogte houdt de stam op en ontspringen elf forse en twee dunnere takken / c.q. stammen, die een enorme kroon vormen. Deze was tijdens mijn laatste bezoek in 2004 zo’n 26 m hoog en 35 m breed.

Route Krachtplaats bedevaartoord Duitsland

v.a.het Elohim Centre weg volgen tot brug, over de brug rechts af doorrijden tot T- splitsing daar links af, vervolgens doorrijden tot vlak voor het vestingstadje – krachtplaats, leycentrum “Bourtange”. Daar rechts af. De weg volgen om de vesting heen tot T-splitsing daar rechts af en vervolgens de weg volgen tot in Heede. In Heede doorrijden tot bij het kruispunt, daar recht oversteken en na ca. 50m aan de linkerkant bij het voormalige bankgebouw parkeren. Daarachter staat de “Heeder Linde”, de dikste Lindeboom van Duitsland en Europa. Oorspronkelijk stond de Linde op de binnenplaats van een burcht, de Schärpenburg.


4 Meisjes zagen in dit dorp Maria. Dit is nu een krachtplek – bedevaartsplek om te bezoeken in hetzelfde dorp als de Lindeboom krachtplaats

Volg van het Lindenboom bezoek de Hauptsträsse van Heede tot het bordje ‘Gebetsstätte’, dan het bord volgen tot aan de kerk – met begraafplaats. Op de krachtplek bij de begraafplaats waar Maria steeds verscheen, is een kapelletje gebouwd. Je kunt er nog steeds haar hulp vragen of er mediteren. Je kunt daar ook haar uitstraling en kracht voelen en een kaarsje branden (gesloten na zonsondergang).

Ook vind je in hetzelfde dorp de krachtplek van de Mariakapel Lees hier het bijzondere verhaal van de 4 meisjes aan wie ze verscheen