Mount Haleakala Maui – Hawaï

Mount Haleakala Maui krachtplaats

De vierde chakra is het hartchakra. Het correspondeert met het gebied op onze planeet, genaamd Haleakala. Haleakala is een vulkaan in Maui, Hawaï. Wanneer we het nader willen aanduiden, zouden we willen zeggen dat Haleakala het beginpunt van die energie is. Vanuit dit punt wordt de energie van het hart of van de onvoorwaardelijke liefde uitgestraald naar het massabewustzijn. Wanneer iemand dit gebied bezoekt, is het heel gewoon dat het hart zich helemaal opent. Natuurlijk, degenen onder jullie die in dolfijnen zijn geïnteresseerd weten dat er in dit gebied veel dolfijnen zijn. Veel van hen zijn daar vanwege die hartenergie, want de dolfijnen helpen de mensen bij het openen van hun harten. Wij zouden zeggen dat de dolfijnen ook de eerste bewuste zoogdieren zijn die de hartenergie voor de planeet gebruiken.

Volgens de mythologie van Hawaï, is elk eiland van de archipel het resultaat van een keiharde strijd tussen twee vijandige zussen: Pelé (Vuur) en Na Mak o Kahai (Zee). In de confrontatie tussen beide godinnen speelden zich verschrikkelijke veldslagen af. De vulkaan spuwde zijn haat en zijn woede uit, liet zijn kwijl lopen in de golven van de oceaan. Maar, steeds weer uitgeput door alle inspanningen, moest

Pelé steeds verder afzakken naar het zuidoosten – steeds werd ze verslagen. Terwijl ze een nieuwe berg van van magama opbouwde, begon de zee, langzaam maar zeker, al haar eerder werk te vernietigen, door wind, regen, golven en vaak zelfs ijs.

Als metafoor voor vulkanisme geeft de beweging van Pelé perfect de wetenschappelijke verklaring voor de eilandenreeksen in de Stille Oceaan weer. Een hele reeks, van bijna de Aziatische kust af aan, dankt zijn bestaan aan dezelfde, steeds op de gelijke plaats blijvende ‘hot spot’, een plek waar magma uit de aarde omhoog komt. Deze plek is de vader van alle vulkanische eilanden, die op de schuivende platen van de Pacific zo’n tien centimeter per jaar naar het westen opschuiven en zo steeds een nieuwe plek boven de hot spot leggen, terwijl de vroeger ontstane eilanden eroderen en afvlakken, of zelfs onder water verdwijnen.